Fase 3 Customer journey BOEKEN

De boeking van een bepaalde reis komt tot stand door de combinatie van gemak, transparante prijzen en prijs/kwaliteit. Gasten hebben vaak de keuze om bij hun ticket voor een attractie toegang tot een vervoersmiddel te kopen. Dit vergroot zowel de aantrekkelijkheid rondom het vervoersmiddel als de attractie, er wordt wederzijds voordeel gerealiseerd voor de gast en ondernemers, daarnaast wordt de verkeersdrukte teruggebracht (Gronau & Kagermeijer, 2007).

De te boeken opties zijn vooral afhankelijk van het soort uitstapje waarin een gast interesse heeft. Hough stelt dat gasten die naar een voor hun onbekende attractie reizen en/of verschillende attracties willen bezoeken, vaak een pakket kiezen van toegangsbewijs en vervoer (Hough & Hassanien, 2010). Zo hebben gasten zekerheid op vervoer, ongeacht hun bestemming.

Demografische factoren als leeftijd en inkomen hebben ook invloed op de eventuele keuze van een pakket. Onderzoek wijst uit dat ouderen met een hoog inkomen vaak pakketreizen kiezen, de prijzen van pakketreizen dienen wel transparant te zijn. Ouderen zijn zelf slecht in staat om lang te rijden en regelen het liefst een dagje uit zo makkelijk mogelijk (Hsieh, O'Leary, Morrison, & Chang, 1993). Naast ouderen maken gemak zoekers ook vaak gebruik van een reisbureau, touroperator of hun accommodatie om dagactiviteiten te boeken. Avontuurlijke reizigers schakelen geen hulp in, maar maken wel gebruik van combitickets. (Hyde & Lawson, 2003).

Er dient in acht genomen te worden dat de eventuele boeking van een bepaald vervoersmiddel vaak context afhankelijk is. Zo wordt er bijvoorbeeld vaak de eigen auto gekozen, wanneer er een kind meereist. Gasten ‘kennen’ hun eigen auto en associëren dit met veiligheid (Van Middelkoop, Borgers, & Timmermans, 2003).