Harry Schroevers

Harry Schroevers (foto: personal website Concertina)

Accordeon

Harry Schroevers ( 1956 ) is geboren en getogen in Vlissingen. Op 8 jarige leeftijd kreeg hij voor het eerst een accordeon in handen, nadat hij vanaf zijn 5e jaar had getrommeld bij de plaatselijke drumband VTV.

De eerste accordeonlessen kreeg hij van dhr. Meulmeester, een particulier muziekdocent die tevens dirigent was van de Vlissingse Accordeon Vereniging Scala. Toen de les-capaciteiten van dhr. Meulmeester onvoldoende bleken om Harry nog meer te leren, kreeg Harry vanaf zijn 12e jaar les van dhr. Lammers, een freelance muziekdocent die les gaf op diverse instrumenten. Hij wist het speelniveau van Harry op dusdanige hoogte te brengen dat Harry op zijn 17e jaar toelatingsexamen kon doen op het Brabants Conservatorium te Tilburg. Na een voorbereidend theoriejaar op het conservatorium is Harry in 1975 gestart aan zijn studie docent-accordeon. De lessen aan het conservatorium volgde hij bij dhr. Arie Willems, destijds DE accordeonpedagoog van Nederland. In 1979 werd deze studie met succes afgerond.

Tijdens zijn studie heeft Harry deel genomen aan diverse grote concerten en  concoursen. Hoogtepunt tijdens deze studie was de deelname aan de Coupe Mondeal  in de plaats Lódz te Polen. Harry eindigde daar op de 13e plaats. Al tijdens zijn studie werd Harry benaderd door de toenmalig directeur van de Zeeuwse Muziekschool, dhr. Gijs Bergman, om les te komen geven in enkele regio’s van de provincie Zeeland. Nog steeds is Harry een actief docent aan de Zeeuwse Muziekschool, waar hij in de plaatsen Middelburg, Vlissingen en Zierikzee leerlingen enthousiast maakt voor het accordeon spelen.

Harry arrangeert veel muziek voor de Zeeuwse Accordeon Vereniging “ Concertina” en naast dirigeren maakt hij ook deel uit van het ensemble Encore van de vereniging.

Naast les geven, dirigeren en arrangeren beheert Harry ook een eigen accordeonreparatiebedrijf, waarbij ook in- en verkoop van instrumenten en verkoop van bladmuziek een onderdeel zijn. Om op de hoogte te blijven van de ontwikkeling van het instrument en de muziek daarvoor, reist Harry regelmatig naar Italië en Duitsland, waar hij nauwe betrekkingen heeft met accordeon-producenten. (Bron: http://concertinazeeland.nl/de-dirigent/ personal website)

Schema: Muziek, Context: Musici
Verwant: Concertina (muziekvereniging)
Voorbeeld van: Dirigent, Accordeondocent, Accordeonist, Privédocent

Verwant: (werk in uitvoering)
dirigeert (Concertina (muziekvereniging))