Jurgen van Oostenbrugge

Jurgen van Oostenbrugge werd in 1991 geboren in Stellendam. Op 7-jarige leeftijd werd hij lid bij Fanfareorkest “De Hoop”. Na 2 jaar blokfluitlessen te hebben gevolgd begon hij op 9-jarige leeftijd met zijn trombonelessen bij Hugo Verweij. In 2009 begon Jurgen zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium waar hij les kreeg van Pierre Volders, Jorgen van Rijen en Remko de Jager. Vanaf 2011 studeerde hij bij dezelfde docenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook volgde hij lessen bij Joseph Alessi, Michel Beqcuet, David Bruchez, Stefan Schulz, Daniel Lassalle, Ben van Dijk, Bart van Lier, Jiggs Wigham, Christopher Houlding en Jonas Bylund. In 2013 behaalde hij zijn Bachelor of Music diploma.

Jurgen is momenteel trombonist bij het Zeeuws Orkest en het TY Kamerorkest. Hij speelt regelmatig als remplaçant bij diverse orkesten, waaronder de Koninklijke Militaire Kapel "Johan Willem Friso", het Residentie Orkest en de Radio Kamer Filharmonie. Verder speelde Jurgen met het Jeugdorkest Nederland en de Europese Jeugd Brassband. Hij speelde ook met vele ensembles waaronder het Jong Trombone Collectief, NEOS Brass, het Codarts Brass Ensemble en het Codarts Trombone Ensemble. Ook verzorgt hij regelmatig concerten met het Dutch Trombone Ensemble en The New Orpheans. In augustus 2014 werkte Jurgen nog mee aan de grote muziektheaterproductie O die Zee.

Naast werkzaamheden als trombonist is Jurgen ook actief als arrangeur. Hij maakte verscheidene arrangementen, waarvan enkele worden uitgegeven. (Bron: Jurgen van Oostenbrugge - personal website)

Schema: Muziek, Context: Musici
Verwant: Het Zeeuws Orkest
Voorbeeld van: Trombonist, Arrangeur

Verwant: (werk in uitvoering)
is verbonden aan (Het Zeeuws Orkest)
Inhoud

Referenties