Muziekfestival Middelburg

Affiche Muziekfestival Middelburg (Beeldbank Zeeland, nr. 23247 - ZB).

Eén van de evenementen die de Zeeuwse hoofdstad aan het begin van de zomer verlevendigen, is het Muziekfestival Middelburg. Dat is een week vol klassieke muziek. De organisatie daarvan is in handen van de Stichting Kamermuziek Zeeland.

Een festival van kamermuziek - dat is niet per se muziek voor de huiskamer. Het is wel een muziekfeest, waarin ensembles in een kleine bezetting optreden, van een solo tot een concert met vijf, zes instrumenten.

Het bestuur van Stichting Kamermuziek Zeeland bestaat uit vrijwilligers met een passie voor muziek. Zij hebben intussen een nauwe relatie met tal van musici met een internationale reputatie. Artistiek leider van het Middelburgse festival is de cellist Ramon Jaffé. Het DELTA Zeeland Fonds heeft het festival verschillende keren gesteund. Daarnaast geven verschillende andere fondsen een bijdrage en krijgt het festivalsubsidie van de Provincie Zeeland en de Gemeente Middelburg. (Bron: DELTA Zeeland Fonds)

Catalogus: Boek

Schema: Muziek, Context: Evenementen
Verwant: DELTA Zeeland Fonds, Gemeente Middelburg, Provincie Zeeland
Voorbeeld van: Klassiek festivalBezig met het laden van de kaart...


Stichting Kamermuziek Zeeland

Adres

4330 AH Middelburg

T +31-118-650892 E info@kamer-muziek.nl
W http://www.kamer-muziek.nl/over_ons.php
Info De Stichting Kamermuziek Zeeland is ontstaan in 1990. Een klein gezelschap muziekliefhebbers nam er het initiatief toe. Zij meenden dat de belangstelling voor muziek in kleine bezetting in deze provincie méér concerten rechtvaardigden dan er in het reguliere cultuurprogramma doorgaans werden aangeboden.Inhoud

Referenties


Afhankelijk van.

Afhankelijk van Stichting Kamermuziek Zeeland
Draagt bij Factor Constante
Interval Min Max
Opmerkingen