Wiki bekijken

Piano
Context Toetsinstrumenten +
Dct:creator HansC  +
Heading Piano  +
Heading nl Piano  +
Intentional Element type SKOS Concept  +
Model link Piano +
Pagename TMZK Piano  +
Reference Grove Music Online (GMO) +
Self Piano +
Semantic title Piano  +
Skos:definition De piano speelt sinds het eind van de 18e
De piano speelt sinds het eind van de 18e eeuw een grote rol in de professionele- en amateurmuziekbeoefening. Het instrument is veelzijdig, heeft een groot bereik en vanaf die tijd was een veel groter dynamisch bereik beschikbaar door de techniek van het instrument zelf. Daar komt overigens dan ook de naam vandaan: pianoforte, later afgekort tot piano. Piano (It.) betekent zacht, en forte (It.) betekent sterk. In de voorlopers van de piano, de toetsinstrumenten waarin de toon tot stand kwam door een snaar te tokkelen, waren de mogelijkheden op het gebied van dynamiek beperkt. Door een nieuw mechaniek, namelijk met hamertjes in plaats van tokkelhaakjes, werd niet alleen het timbre compleet anders, maar werd het mogelijk om door overbrenging van kracht op de toetsen een subtieler en tevens grotere expressie in dynamiek te gebruiken. Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Piano_(instrument) (Bron: [http://www.oxfordmusiconline.com/subscriber/ Grove Music Online (GMO)])
com/subscriber/ Grove Music Online (GMO)])  +
Skos:inScheme Muziek +
Skos:prefLabel Piano  +
Skos:related Pianist + , Pianodocent +
Skosem:broader Toetsinstrument +
Heeft bevraging
"Heeft bevraging" is een vooraf gedefinieerde eigenschap die staat voor meta-informatie (in de vorm van een subobject) over individuele zoekopdrachten.
TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano + , TMZK Piano +
Categorieën InfKrt Concept
Wijzigingsdatum
"Wijzigingsdatum" is a predefined property that corresponds to the date of the last modification of a subject and is provided by Semantic MediaWiki.
09:50:06, 25 juli 2017  +
eigenschappen verbergen die hierheen verwijzen 
Piano + Model link
Piano + Self
Pianist + , TMZK Pianist + , Pianodocent + , TMZK Pianodocent + Skos:related
 
Voer de naam in van de pagina waar u met browsen wilt beginnen.