CNTR 00111: verschil tussen versies

Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
 
(4 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 3: Regel 3:
{{Contributor
{{Contributor
|Name=Eva Hartog
|Name=Eva Hartog
|Imagename=HZ-Eva-Hartog.jpg
|Imagename=Eva Hartog-1.jpg
|Profiletext=Eva Hartog is onderzoeker bij het lectoraat Aquacultuur in Deltagebieden van de HZ University of Applied Sciences. Ze is afgestudeerd met een BSc in Watermanagement en is sinds 2013 verbonden aan de HZ University of Applied Sciences, na gewerkt te hebben bij Wageningen Marine Research en het NIOZ. Haar werk bij de onderzoeksgroep is voornamelijk gericht op toegepast onderzoek met betrekking tot schelpdierecologie en schelpdierkweek. Momenteel werkt zij aan projecten die thema's als rendementsverbetering en verduurzaming van de mossel- en oesterteelt hebben. Daarnaast is zij betrokken bij projecten op het gebied van oesterbroedzetting, waarbij kennis wordt opgedaan door middel van toegepast onderzoek. De beste manier om al deze projecten te promoten voor studenten om bij te dragen aan het onderzoek is hun te vertellen: "praktisch en toegepast onderzoek in aquacultuuronderwerpen is zeer uitdagend en zeer interessant. Het geeft echt voldoening om boeren je ideeën in de praktijk te zien toepassen!"
|Profiletext=Eva Hartog is als projectleider en senior-onderzoeker van Aquaculture in Delta Areas het aanspreekpunt voor de mossel- en oestersector in Zeeland. Ze heeft zich, sinds ze in 2013 als onderzoeker begon bij het lectoraat, gespecialiseerd in onderzoek naar schaal- en schelpdieren.
|ProfiletextEn=Eva Hartog is researcher at the research group Aquaculture in Delta areas at HZ University of Applied Sciences. She graduated with a BSc in Water Management and joined the HZ University of Applied Sciences in 2013, after working at Wageningen Marine Research and the NIOZ. Her work at the HZ University of Applied Sciences is mainly focused on applied research related to shellfish ecology and shellfish farming. Currently she is working on projects covering themes such as improving yield and making mussel and oyster production more sustainable. In addition to that, she is involved in projects regarding oyster spat settlement, where knowledge is gained by applied research. The best way to promote all these projects for students to contribute in the research is telling them: ‘practical and applied research in aquaculture subjects is extremely challenging and very interesting. It is really fulfilling to see farmers use your ideas in practice!’
 
Ze heeft onder meer onderzoek gedaan naar de oesterboorder, het efficiënter invangen van oesterbroed en heeft een app voor mosselvissers mede-ontwikkeld waarmee zij beter inzicht krijgen in hun kweek. “De HZ heeft een goede positie verworven als kennisinstelling op dit gebied”, zegt Eva, die recht door zee is en het liefste met haar voeten in de klei staat om onderzoek te doen.
Eva studeerde Watermanagement aan de HZ. Daarna ging ze aan de slag bij het NIOZ in Yerseke waar ze onderzoeksassistent Macrobenthos was. Na drie jaar ging ze aan de slag bij Imares in hetzelfde dorp. Hier deed ze al veel veldwerk op het gebied van vis en schelpdieren. Eva werkt graag met studenten, die ze wil enthousiasmeren voor onderzoek op het gebied van aquacultuur. “Praktisch en toegepast onderzoek in deze sector is enorm uitdagend en interessant.
|ProfiletextEn=Eva Hartog is the point of contact for the mussel and oyster sector in Zeeland as project leader and senior researcher of Aquaculture in Delta Areas. She has specialized in seafood research since she started as a researcher at the research group in 2013.
 
Among other things, she has conducted research on the oyster borer, more efficient trapping of oyster spawn and co-developed an app for mussel fishermen that gives them better insight into their culture. "HZ has established a good position as a knowledge institution in this field," says Eva, who is straightforward and prefers to have her feet in the clay doing research.
Eva studied Water Management at HZ. She then went to work at NIOZ in Yerseke where she was a Macrobenthos research assistant. After three years she started working at Imares in the same village. Here she already did a lot of fieldwork on fish and shellfish. Eva enjoys working with students, whom she wants to enthuse about aquaculture research. "Practical and applied research in this sector is enormously challenging and interesting."
|Stakeholder=STKH 00002
|Stakeholder=STKH 00002
|Email=e.hartog@hz.nl
|Email=e.hartog@hz.nl
Regel 22: Regel 28:
|Project=PR 00317
|Project=PR 00317
|CNTR Role=Project member
|CNTR Role=Project member
}}
{{CNTR Project
|Project=PR 00404
|CNTR Role=Project leader
}}
}}

Huidige versie van 18 aug 2023 om 14:48











URI's van het formaat "0118-489672" zijn niet toegestaan.






Eva Hartog

Eva Hartog
Eva Hartog is als projectleider en senior-onderzoeker van Aquaculture in Delta Areas het aanspreekpunt voor de mossel- en oestersector in Zeeland. Ze heeft zich, sinds ze in 2013 als onderzoeker begon bij het lectoraat, gespecialiseerd in onderzoek naar schaal- en schelpdieren.

Ze heeft onder meer onderzoek gedaan naar de oesterboorder, het efficiënter invangen van oesterbroed en heeft een app voor mosselvissers mede-ontwikkeld waarmee zij beter inzicht krijgen in hun kweek. “De HZ heeft een goede positie verworven als kennisinstelling op dit gebied”, zegt Eva, die recht door zee is en het liefste met haar voeten in de klei staat om onderzoek te doen.

Eva studeerde Watermanagement aan de HZ. Daarna ging ze aan de slag bij het NIOZ in Yerseke waar ze onderzoeksassistent Macrobenthos was. Na drie jaar ging ze aan de slag bij Imares in hetzelfde dorp. Hier deed ze al veel veldwerk op het gebied van vis en schelpdieren. Eva werkt graag met studenten, die ze wil enthousiasmeren voor onderzoek op het gebied van aquacultuur. “Praktisch en toegepast onderzoek in deze sector is enorm uitdagend en interessant.”
Organisatie: HZ University of Applied Sciences
E-mail: e.hartog@hz.nl
Telefoon: 0118-489672
Thuispagina:
Onderzoeksgroep (primair): Aquaculture in Delta Areas
Onderzoeksgroep (secundair):

Projecten