Resilient Deltas




















Over de kracht van de samenleving, overheid en bedrijfsleven voor een vitale en veerkrachtige delta

Het lectoraat Resilient Deltas doet praktijkgericht onderzoek naar hoe je een deltagebied zo veilig mogelijk inricht en hoe je de kracht van de samenleving, overheid en bedrijfsleven gebruikt voor een vitale en veerkrachtige delta.

Resilient Deltas onderzoekt de samenhang tussen ruimtegebruik, sociaal kapitaal, economie en vitale infrastructuur van deltagebieden. Ook wordt de governance van waterveiligheid- en gebiedsontwikkelingsprocessen onder de loep genomen, zodat er een integraal beeld ontstaat. Op basis van dit inzicht zoekt de onderzoeksgroep een dynamische balans, waarmee de samenleving in deltagebieden zich veerkrachtig, vitaal en veilig kan ontwikkelen. In het onderzoeksproject Zelfredzaamheid is onderzocht hoe veerkrachtig een gemeenschap is na een ramp, zoals een overstroming. Ook heeft de onderzoeksgroep onderzoek gedaan naar de professional en de zelfredzame samenleving. Dit onderzoek gaf inzicht in beschikbare wetenschappelijke kennis over zelfredzaamheid, de motivatie van burgers voor zelfredzaamheid en handreikingen voor professionals om de veranderende beroepsrol in een zelfredzame samenleving in te vullen.

De onderzoeksgroep werkt samen met partijen als Veiligheidsregio Zeeland, de provincie, Rijkswaterstaat Zee & Delta en gemeenten

Missie
x
Doelstelling
De kracht van de samenleving, overheid en bedrijfsleven gebruiken voor een vitale en veerkrachtige delta
Lector
Teun Terpstra
Contactpersoon
Jean-Marie Buijs
HZ-thema's
Vitaliteit, Water
Resilient Deltas

Onderzoekers

Kernprojecten

Projecten

Kernpublicaties

Geen publicaties.