Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:


{{Event KCOI config}}{{Event
{{Event KCOI config}}
{{Event
|Heading=Zeeuwse Trendrapportages
|Heading=Zeeuwse Trendrapportages
|Part of=PR 00366
|Part of=PR 00366
|Event type=News
|Event type=News
|Start date=2024/02/05
|Start date=2024/02/05
|Summary=Toelichting start blok '24
|Summary=De komende tien weken gaan tweedejaarsstudenten Commerciële Economie aan de slag met het identificeren van trends binnen verschillende sectoren. Zij leveren hun bevindingen op in de vorm van een trendrapport. Zij stellen vast wat de consequenties van deze trends zijn voor de bedrijvigheid in de Zeeuwse sector. Daarbij kijken ze naast de ontwikkelingen in Zeeland ook naar de ontwikkelingen op landelijk en Europees en internationaal niveau. De studenten bundelen inzichten uit literatuurstudie en interviews, en schrijven aanbevelingen waarmee de sector aan de slag kan.
 
Naast docenten van Commerciële Economie en Communicatie zijn er een heleboel onderzoekers betrokken bij dit blok. Dit jaar participeren Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren, Lectoraat Supply Chain Innovation, Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving, Lectoraat Marine Biobased Chemie en Kenniscentrum Kusttoerisme als opdrachtgevers. Via KCOI hebben deze opdrachtgevers verschillende opdrachten aangedragen die gekaderd zijn binnen relevante ontwikkelingen in hun onderzoekspraktijk.
 
De volgende trendrapporten worden aan het eind van het blok gepresenteerd:
- Deelmobiliteit in Zeeland
- Impact van kerncentrale(s) in Zeeland
- Positionering van Zeeuwse duurzame ondernemers
- Gezonde functionele drank in Zeeland
- Circulariteit in de Zeeuwse recreatie
|Imagename=Afbeelding ZTR.png
|Imagename=Afbeelding ZTR.png
}}
}}
{{Event KCOI additional}}
{{Event KCOI additional}}

Versie van 11 mrt 2024 15:40























Zeeuwse Trendrapportages

De komende tien weken duiken tweedejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie in het ontdekken van opkomende trends in verschillende sectoren. Ze brengen hun bevindingen samen in een trendrapport. Hierbij onderzoeken ze hoe deze trends van invloed kunnen zijn op bedrijven in Zeeland. Naast lokale ontwikkelingen, nemen ze ook de nationale en internationale trends onder de loep. Door middel van literatuurstudie en interviews verzamelen de studenten inzichten die ze vervolgens vertalen naar praktische aanbevelingen voor de sector. Het project wordt ondersteund door docenten van Commerciële Economie en Communicatie, samen met een diverse groep onderzoekers. Dit jaar werken onder andere het Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren, het Lectoraat Supply Chain Innovation, het Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving, het Lectoraat Marine Biobased Chemie en het Kenniscentrum Kusttoerisme mee als opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers hebben verschillende uitdagingen voorgesteld die relevant zijn voor hun onderzoeksdomein. Aan het einde van het project presenteren de studenten verschillende trendrapporten, waaronder onderwerpen als Deelmobiliteit in Zeeland, de Impact van kerncentrales in Zeeland, Positionering van duurzame ondernemers in Zeeland, Gezonde functionele dranken in Zeeland en Circulariteit in de recreatieve sector van Zeeland.

Zeeuwse Trendrapportages