Actueel

HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren is de kennispartner op het gebied van innovatie en ondernemerschap in Zeeland. Wij delen naast onze kennis ook graag publicaties, activiteiten en nieuwsberichten van partners. Bekijk hier het laatste nieuws!

MicrosoftTeams-image (3).png

20/07/2022

Trajecten SSB

Smart Services Bridge slaat een slimme brug tussen ondernemingen en hogescholen én tussen West-Vlaanderen en Zeeland. In dit project hebben we inmiddels 2 trajecten afgerond; Heerlijk van het Erf (fictieve benaming) en Fylm. Bekijk hier wat we tijdens deze trajecten hebben gedaan.

Zeeuws Economisch bericht.JPG

20/07/2022

Zeeuws Ecnomisch Bericht

Tijdens het seminar ‘Toekomstbestendig Ondernemend Zeeland’ in Yerseke heeft Jo-Annes de Bat donderdag het eerste Zeeuws Economisch Bericht gepresenteerd. Het is een vervolg op de Corona Monitor, die tijdens de coronacrisis met regelmaat verscheen.

Building tomorrow - Cover Front KCOI-Website - 20220613.png

14/06/2022

Mock-up of "Building tomorrow"

Building tomorrow heet het boek dat het Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren samen met collega-onderzoekers van Avans en KU Leuven schreef in het kader van het EU-funded project Circular Bio-based Construction Industry (CBCI).
Aan de vooravond van de CBCI slotconferentie werd een mock-up voorgesteld. Vanaf september zal de finale versie beschikbaar zijn, als hardcopy en in digitaal formaat.

Innowiz-Autonoom-Varen-20220520-1600x900.png

20/05/2022

Innowiz-brainstorm omtrent Autonoom Varen

Op vrijdagochtend 20 mei 2022 verzamelden KCOI-onderzoekers en Zeeuwse ondernemers en professionals in Lokaal 0 om samen een reeks voorstellen te bedenken die een antwoord kunnen bieden op volgende vraag: "Hoe kunnen wij autonoom varen inzetten om toerisme en recreatie in Zeeland te bevorderen?"

Building tomorrow.png

19/05/2022

Circulair Bio-based Construction Industry

Op basis van alle documentatie die sinds de start van het CBCI (Circulair Bio-based Construction Industry) project is geproduceerd heeft Frank Peeters, Senior Lecturer & Researcher bij de HZ, een clubje van onderzoekers van Avans en KU Leuven vervoegd. Samen werken zij aan de hard copy en online publicatie van een 20-tal lesmodules over circulair bouwen met bio-based materialen. Studenten bouwkunde vormen de eerste doelgroep, maar ook docenten en studenten uit de business en economische wetenschappen kunnen de modules als zinvol ervaren.

SSB Partnermeeting 23 mei 2022.png

13/05/2022

Partneroverleg Smart Services Bridge

In het partneroverleg van SSB (Smart Services Bridge) van 13 mei 2022 heeft onze collega Frank Peeters toegelicht hoe hij in de komende maanden wil onderzoeken hoe de verschillende projectpartners grensoverschrijdend samenwerkten in diverse innovatie- en valorisatietrajecten. Hij zal hierbij in het bijzonder aandacht besteden aan de co-creatietechnieken die onderzoekers aanwendden in hun communicatie met collega-kennisinstellingen enerzijds en bedrijven uit Vlaanderen en Zeeland anderzijds.
Graag delen wij de onderzoeksopzet en tijdslijn met u.
Klik hier voor meer informatie over het SSB-project en de bijdrage hieraan van het Kenniscentrum voor Ondernemen & Innoveren.

Inspiratiesessie-Vlissingen-Landscape-pexels-daria-shevtsova-1201588-1200x900.jpg

10/02/2022

Inspiratiesessie Circulair Ondernemen

Ben je benieuwd hoe je met circulair ondernemen (zwerf)afval kunt verminderen? In samenwerking met de Gemeente Vlissingen organiseert HZ University of Applied Sciences een online Inspiratiesessie.

Ageeth v. Maldegem.jpg

01/09/2021

De PhD-studie van Ageeth is afgerond

We zijn er klaar voor!

Landschap.JPG

06/07/2021

Waterbehoeften en verwachtingen van landbouwers

Begin 2021 heeft KCOI een onderzoek uitgevoerd naar de waterbehoeften en -verwachtingen onder landbouwers in de Oudlandpolder.