Actueel

HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren is de kennispartner op het gebied van innovatie en ondernemerschap in Zeeland. Wij delen naast onze kennis ook graag publicaties, activiteiten en nieuwsberichten van partners. Bekijk hier het laatste nieuws!

SSB-webinar-20221215.png

15/12/2022

Optimaal samenwerken met je werkveld

Op 15 december 2022 geeft Frank Peeters van 11.00u. tot 12.00u. een webinar over het onderzoek dat hij samen met Ageeth van Maldegem verrichtte naar de samenwerking tussen onderzoekers van Zeeuwse en Westvlaamse hogescholen enerzijds, en kleine en middelgrote ondernemingen uit Zeeland en West-Vlaanderen anderzijds.

Inschrijven kan via de website van de Vlaamse Hogescholen Raad: https://www.vlaamsehogescholenraad.be/nl/events/interreg-dec22.

CBCI All Outputs.png

09/12/2022

CBCI all outputs

"CBCI all outputs" is het orgelpunt van het Interreg 2 Seas project rondom circulair en biobased bouwen.

Via https://publicaties.avans.nl/cbci-all-outputs/home heb je meteen toegang tot alle digitale producten, diensten en documenten die zijn voortgevloeid uit het onderzoek dat binnen het kader van dit project werd gevoerd door diverse onderzoekers en stakeholders uit Vlaanderen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Post-Linkedin-Gastcollege.png

05/12/2022

Gastcollege Oradio

Op 5 december 2022 gaf sociaal ondernemer Olaf Mastenbroek van Stichting Oradio een gastcollege aan de HZ University of Applied Sciences.

Dit gastcollege sluit aan bij het onderzoek dat KCOI in het kader van het Interreg-project "Smart Services Bridge" voert naar business modellen die Stichting Oradio zou kunnen toepassen.

DJI 0123.jpg

23/11/2022

Ondergrondse opslag als een duurzame zoetwatervoorziening

Op 23 november worden er tijdens een workshop resultaten van het project Fresh4c's gepresenteerd met een bezoek aan de spaarbekkens van Evides en het gebied waarin de kreekruginfiltratie heeft plaatsgevonden. Tijdens deze dag deelt KCOI de resultaten uit de gesprekken met landbouwers en worden er een aantal scenario's besproken voor een definitief business model.

02lab.png

16/11/2022

Duurzaam Ondernemerschapsonderwijs

Eerder zijn we samen met ruim 30 collega’s van Scalda en HZ op verkenning gegaan naar onze gezamenlijke ambities, wensen en ideeën voor een O2Lab in Zeeland. Via O2LAB Zeeland willen we met studenten, bedrijven en onderwijsprofessionals initiatieven en samenwerkingsverbanden op gang brengen. Daarom organiseren we een vervolgsessie op woensdagmiddag 16 november.

Mosselen.JPG

25/10/2022

Hoe krijgen we de jeugd aan het zwarte goud?

Op 25 oktober organiseren wij vanuit KCOI een focusgroep op de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Zo willen we graag data verzamelen en inzichten formuleren over hoe de doelgroep tegenover mosselen staat.

Planet-earth-1457453 1920.png

18/10/2022

Donut Deal Dag Amsterdam

18 oktober vond de Donut Deal Dag plaats in Amsterdam. Tijdens deze dag werden concrete afspraken voor de stad Amsterdam gemaakt, rekening houdend met een veilig ecologisch plafond en een eerlijke sociale basis.

Building tomorrow - Cover Front KCOI-Website - 20220613.png

14/06/2022

Mock-up of "Building tomorrow"

Building tomorrow heet het boek dat het Kenniscentrum Ondernemen & Innoveren samen met collega-onderzoekers van Avans en KU Leuven schreef in het kader van het EU-funded project Circular Bio-based Construction Industry (CBCI).
Aan de vooravond van de CBCI slotconferentie werd een mock-up voorgesteld. Vanaf september zal de finale versie beschikbaar zijn, als hardcopy en in digitaal formaat.

Innowiz-Autonoom-Varen-20220520-1600x900.png

20/05/2022

Innowiz-brainstorm omtrent Autonoom Varen

Op vrijdagochtend 20 mei 2022 verzamelden KCOI-onderzoekers en Zeeuwse ondernemers en professionals in Lokaal 0 om samen een reeks voorstellen te bedenken die een antwoord kunnen bieden op volgende vraag: "Hoe kunnen wij autonoom varen inzetten om toerisme en recreatie in Zeeland te bevorderen?"

Building tomorrow.png

19/05/2022

Circulair Bio-based Construction Industry

Op basis van alle documentatie die sinds de start van het CBCI (Circulair Bio-based Construction Industry) project is geproduceerd heeft Frank Peeters, Senior Lecturer & Researcher bij de HZ, een clubje van onderzoekers van Avans en KU Leuven vervoegd. Samen werken zij aan de hard copy en online publicatie van een 20-tal lesmodules over circulair bouwen met bio-based materialen. Studenten bouwkunde vormen de eerste doelgroep, maar ook docenten en studenten uit de business en economische wetenschappen kunnen de modules als zinvol ervaren.

SSB Partnermeeting 23 mei 2022.png

13/05/2022

Partneroverleg Smart Services Bridge

In het partneroverleg van SSB (Smart Services Bridge) van 13 mei 2022 heeft onze collega Frank Peeters toegelicht hoe hij in de komende maanden wil onderzoeken hoe de verschillende projectpartners grensoverschrijdend samenwerkten in diverse innovatie- en valorisatietrajecten. Hij zal hierbij in het bijzonder aandacht besteden aan de co-creatietechnieken die onderzoekers aanwendden in hun communicatie met collega-kennisinstellingen enerzijds en bedrijven uit Vlaanderen en Zeeland anderzijds.
Graag delen wij de onderzoeksopzet en tijdslijn met u.
Klik hier voor meer informatie over het SSB-project en de bijdrage hieraan van het Kenniscentrum voor Ondernemen & Innoveren.

Inspiratiesessie-Vlissingen-Landscape-pexels-daria-shevtsova-1201588-1200x900.jpg

10/02/2022

Inspiratiesessie Circulair Ondernemen

Ben je benieuwd hoe je met circulair ondernemen (zwerf)afval kunt verminderen? In samenwerking met de Gemeente Vlissingen organiseert HZ University of Applied Sciences een online Inspiratiesessie.

Ageeth v. Maldegem.jpg

01/09/2021

De PhD-studie van Ageeth is afgerond

We zijn er klaar voor!

Landschap.JPG

06/07/2021

Waterbehoeften en verwachtingen van landbouwers

Begin 2021 heeft KCOI een onderzoek uitgevoerd naar de waterbehoeften en -verwachtingen onder landbouwers in de Oudlandpolder.