Hier kunt u uw Science in Residence initiatief of project nader toelichten, door deze tekst te vervangen met uw tekst. Klik op het "potloodje" in het bovenstaande menu om deze pagina te bewerken (alleen zichtbaar indien aangemeld, klik op het silhouet-item rechts in de menubalk voor registreren).
De projecten en initiatieven zijn onderdeel van een projectenportfolio. Hierin worden onderzoeksprojecten met een maatschappelijke relevantie gedocumenteerd. In deze handleiding is informatie te vinden over de opzet van dit projectenportfolio en de handleiding bevat praktische tips voor het bewerken van een pagina.
Genomineerd voor de Groene Innovatieprijs 2017.
Samenwerkingsverband tussen het akkerbouwbedrijf van de heer van Nieuwenhuijzen, Molen d'Arke en Bakkerij Vader uit Oostkapelle.
Omdat de vrijwilligers op Molen d'Arke zich actief inzetten
voor duurzame producten in samenwerking met anderen
uit de nabije omgeving, zoals voor het Oostkapels
Molensteenbrood. De tarwe van boerderij Rijnsburg is van
zo'n goede meelkwaliteit (er wordt gewerkt vanuit de
kringloopgedachte bij de bemesting en gewasbescherming)
dat er geen toevoegingen (broodverbeteraars) nodig zijn
om een smakelijk en stevig brood te produceren. Op enkele
honderden meters afstand wordt deze tarwe gemalen met
behulp van windkracht op natuursteen (basaltlavasteen) en
bakt Bakkerij Vader (ook op enkele honderden meters van
de molen gelegen) er het Oostkapels Molensteenbrood van.
Er zijn plannen voor nieuwe produkten die ook in de
gezamenlijkheid tot stand komen. Tevens is er contact
gezocht met andere stichtingen, die bij dit proces een rol
willen en kunnen spelen. Er zijn ook plannen voor het
verduurzamen van de molen: van historisch erfgoed naar
een combinatie met modern duurzaam gebruik.
Duurzaam omdat er gewerkt wordt vanuit een korte
ketenlijn, waardoor de CO-2 footprint erg laag is;
samenwerking binnen Oostkapelle en met instanties/
personen in de nabije omgeving; windkracht; gezonde
voeding; vernieuwde duurzame functie voor de molen;
vernieuwende visie.
- Startdatum
- januari 1, 2017
- Einddatum
Einddatum:
Samenwerkingsverband tussen het akkerbouwbedrijf van de heer van Nieuwenhuijzen, Molen d'Arke en Bakkerij Vader uit Oostkapelle.
Omdat de vrijwilligers op Molen d'Arke zich actief inzetten voor duurzame producten in samenwerking met anderen uit de nabije omgeving, zoals voor het Oostkapels Molensteenbrood. De tarwe van boerderij Rijnsburg is van zo'n goede meelkwaliteit (er wordt gewerkt vanuit de kringloopgedachte bij de bemesting en gewasbescherming) dat er geen toevoegingen (broodverbeteraars) nodig zijn om een smakelijk en stevig brood te produceren. Op enkele honderden meters afstand wordt deze tarwe gemalen met behulp van windkracht op natuursteen (basaltlavasteen) en bakt Bakkerij Vader (ook op enkele honderden meters van de molen gelegen) er het Oostkapels Molensteenbrood van. Er zijn plannen voor nieuwe produkten die ook in de gezamenlijkheid tot stand komen. Tevens is er contact gezocht met andere stichtingen, die bij dit proces een rol willen en kunnen spelen. Er zijn ook plannen voor het verduurzamen van de molen: van historisch erfgoed naar een combinatie met modern duurzaam gebruik. Duurzaam omdat er gewerkt wordt vanuit een korte ketenlijn, waardoor de CO-2 footprint erg laag is; samenwerking binnen Oostkapelle en met instanties/ personen in de nabije omgeving; windkracht; gezonde voeding; vernieuwde duurzame functie voor de molen;
vernieuwende visie.Bezig met het laden van de kaart... {"format":"googlemaps3","type":"ROADMAP","minzoom":false,"maxzoom":false,"types":["ROADMAP","SATELLITE","HYBRID","TERRAIN"],"limit":1000,"offset":0,"link":"all","sort":[""],"order":[],"headers":"show","mainlabel":"","intro":"","outro":"","searchlabel":"... meer resultaten","default":"","import-annotation":false,"width":"450px","height":"450px","centre":false,"title":"","label":"","icon":"","lines":[],"polygons":[],"circles":[],"rectangles":[],"copycoords":false,"static":false,"visitedicon":"","wmsoverlay":false,"zoom":11,"layers":[],"controls":["pan","zoom","type","scale","streetview","rotate"],"zoomstyle":"DEFAULT","typestyle":"DEFAULT","autoinfowindows":false,"resizable":false,"kmlrezoom":false,"poi":true,"cluster":false,"clustergridsize":60,"clustermaxzoom":20,"clusterzoomonclick":true,"clusteraveragecenter":true,"clusterminsize":2,"imageoverlays":[],"kml":[],"gkml":[],"searchmarkers":"","fullscreen":false,"scrollwheelzoom":false,"showtitle":true,"hidenamespace":true,"template":"","userparam":"","activeicon":"","pagelabel":false,"ajaxcoordproperty":"","ajaxquery":"","locations":[{"text":"\u003Cb\u003E\u003Ca href=\"/wiki/index.php/PR_SiR_KRT_00018\" title=\"PR SiR KRT 00018\"\u003EMolen d'Arke (Genomineerd Groene Innovatieprijs)\u003C/a\u003E\u003C/b\u003E","title":"PR SiR KRT 00018","link":"","lat":51.567507,"lon":3.556598,"icon":""}]} |
|
|
HZ Kenniscentrum Kusttoerisme
Edisonweg 4
Postbus 364
4380 AJ Vlissingen
kenniscentrumtoerisme@hz.nl
Copyright 2024 HZ Kenniscentrum Kusttoerisme | Disclaimer | Cookieverklaring | Privacyverklaring