Oradio is een stichting die de zachte kracht van muziek binnen het bereik van dementerende ouderlingen wil brengen.

Met dat doel voor ogen heeft Oradio een radio ontwikkelt die niet alleen als dusdanig herkenbaar is voor mensen die aan dementie lijden, maar ook heel intuïtief in gebruik. Bij het product design is het “less is more" principe radicaal doorgevoerd, want hoe minder toeters en bellen, hoe hoger de kans dat de doelgroep alsnog kan leren hoe zij de radio zelfstandig kunnen bedienen.

Tijdens het gastcollege ging het niet alleen over Oradio, maar ook over het verschil tussen commerciële en sociale bedrijven.

Na afloop kregen de studenten als opdracht om in kleine groepjes te brainstormen over strategieën die Oradio zou kunnen ontplooien teneinde meer vrijwilligers warm te maken om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling, distributie en promotie van Oradio.























Gastcollege Oradio

Op 5 december 2022 gaf sociaal ondernemer Olaf Mastenbroek van Stichting Oradio een gastcollege aan de HZ University of Applied Sciences.

Dit gastcollege sluit aan bij het onderzoek dat KCOI in het kader van het Interreg-project "Smart Services Bridge" voert naar business modellen die Stichting Oradio zou kunnen toepassen.

Gastcollege Oradio