Zonnepark Koudekerke (energieneutraal dorp)


Gisteren hebben we de resultaten van het onderzoek 1e fase uitwerking Energieneutraal Koudekerke/Dishoek gepresenteerd aan de stuurgroep van het Dorpsplan, waarin o.a. Dorpsraad en Ondernemersvereniging zitting hebben. Men heeft zowel op het voorstel voor de opzet van energiecollectief als onderdeel van de coƶperatie Zeeuwind als op het plan voor het zonnepark op de oude stortplaats positief gereageerd. Men wil e.e.a. graag volgens voorstel doorzetten.

In dit verband heeft de Dorpsraad zich voorgenomen om op dinsdagavond 14 maart 2017 een bijeenkomst met het thema duurzaamheid te organiseren, na afloop van hun jaarvergadering, die meestal een half uurtje duurt.

We zien dit als een prachtige gelegenheid om en het duurzaamheidsplan van de gemeente uit te dragen op dorpsniveau en tegelijkertijd de 1e fase uitwerking Energieneutraal Koudekerke/Dishoek te presenteren en het voorgenomen energiecollectief in de steigers te zetten.

Als dit idee ook jullie aanspreekt dan stel ik voor dat rond de 20e januari 2017 een bijeenkomst van de klankbordgroep Energieneutraal Koudekerke/Dishoek wordt georganiseerd op het gemeentehuis, waarbij naast de leden van de klankbordgroep ook de vzt/secr. Van de Dorpsraad (Anton van Haperen, zie voor mailadres c.c.) en de vzt. Van de Ondernemersvereniging (Rien Oostdijk, zie voor mailadres c.c.) worden uitgenodigd.

Dit overleg van de klankbordgroep heeft dan tot doel om het rapport uitwerking 1e fase definitief te maken en de bijeenkomst van 14 maart vorm te geven en voor te bereiden.

Startdatum
oktober 1, 2016
Einddatum
Startdatum: 1 oktober 2016
Einddatum:
Afdeling: RO
Trekker: Mark Minderhoud
Partners: John van Wallenburg (Magrid)

Ronald Wielemaker (Wielemaker BV) Petra de Braal (SiR) Marco Bouwman (Zeeuwind)

Kosten:
Budget:
Toelichting:Onderwerpen


Subprojecten

Geen subprojecten.

Deelnemers

Geen deelnemers.

BronnenBronnen gemaakt op deze pagina

Geen bronnen.

Alle bronnen voor dit project

Geen bronnen.