Deze pagina biedt een eenvoudige bladerinteractie voor het vinden van entiteiten met een eigenschap met een bepaalde waarde. Andere beschikbare zoekinteracties zijn de zoekpagina voor pagina-eigenschappen en de zoekopdrachtbouwer.

Op eigenschap zoeken

Een lijst van alle pagina's met de eigenschap "Paragraph" met waarde "Hoe kun je het gevecht met kanker aangaan?". Omdat er een beperkt aantal resultaten is, worden ook nabije waarden weergegeven.

Hieronder staan 26 resultaten vanaf #1.

(vorige 50 | volgende 50) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.


    

Lijst van resultaten

  • Vermoeidheid  + (Een aantal onderzoeken laten zien dat ook Een aantal onderzoeken laten zien dat ook ontspanningsoefeningen, mindfulness en yoga kunnen helpen bij het verminderen van vermoeidheid na kanker (1, 3). Het kan je helpen om je bewuster te worden van je lichaam, gevoelens en emoties en hier meer controle over te krijgen. </br></br>Een laagdrempelige manier om kennis te maken met ontspanningsoefeningen en mindfulness is de VGZ mindfulness coach app die gratis te downloaden is via https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.vgz.mindfulness</br></br>Er is ook een boek dat zich specifiek richt op mindfulness voor kankerpatiënten: ‘Mindfulness en kanker’, geschreven door Ida Linse en Marijke Bruining. Via hun website kun je gratis oefeningen downloaden http://mindfulnessbijkanker.nl/oefeningentips/gesproken-meditaties/</br>Als je wilt beginnen met yoga is het aan te raden om op zoek te gaan naar een rustige vorm van yoga, zoals bijvoorbeeld Restorative yoga, gericht op herstel na een periode van fysieke en mentale belasting. periode van fysieke en mentale belasting.)
  • Depressie  + (Een sombere stemming of depressieve kenmerEen sombere stemming of depressieve kenmerken kunnen passen bij de persoonlijkheid van iemand en kunnen optreden bij een lastige fase in het leven, maar kunnen ook een uiting zijn van kanker of uitzaaiingen van kanker. Berucht zijn alvleesklierkanker en hersentumor.ht zijn alvleesklierkanker en hersentumor.)
  • Angst binnen de perken houden  + (Elke (ex)patiënt heeft te maken met de angst dat de kanker terugkomt. Voor een deel hoort het bij de ziekte. Maar angst moet niet het leven van de patiënt gaan beheersen.)
  • Employer in Afsluiting re-integratietraject (Employer P3S13)  + (Employer in Afsluiting re-integratietraject (Employer P3S13).)
  • Employer in Delen diagnose (Employer P1S3-1)  + (Employer in Delen diagnose (Employer P1S3-1).)
  • Employer in Einde behandeltraject (Employer P2S5)  + (Employer in Einde behandeltraject (Employer P2S5).)
  • Employer in Evaluatie eerste ziektejaar (Employer P3S3)  + (Employer in Evaluatie eerste ziektejaar (Employer P3S3).)
  • Employer in Gesprek met gezondheid- en werkexperts (Employer P2S3-1)  + (Employer in Gesprek met gezondheid- en werkexperts (Employer P2S3-1).)
  • Employer in Omgaan met blijvende klachten (Employer P2S7)  + (Employer in Omgaan met blijvende klachten (Employer P2S7).)
  • Employer in Relatie met werkgever (Employer P2S3-3)  + (Employer in Relatie met werkgever (Employer P2S3-3).)
  • Employer in Uitbehandeld (Employer P2S9)  + (Employer in Uitbehandeld (Employer P2S9).)
  • Employer in Veranderende relatie met werkgever (Employer P3S7)  + (Employer in Veranderende relatie met werkgever (Employer P3S7).)
  • Employer in Werkafspraken maken (Employer P1S3)  + (Employer in Werkafspraken maken (Employer P1S3).)
  • Employer in Werkafspraken maken (Employer P2S3)  + (Employer in Werkafspraken maken (Employer P2S3).)
  • Ondersteunende therapie  + (Er is een breed scala aan ondersteunende therapie voorhanden, zoals acupunctuur, natuurgeneeswijze, massage, reiki. Van een groot aantal van deze therapieën is de werking niet wetenschappelijk bewezen, maar veel mensen geven aan er baat bij te hebben.)
  • Vermoeidheid  + (Er is veel onderzoek gedaan naar manieren Er is veel onderzoek gedaan naar manieren om deze vermoeidheid verminderen. Op basis van wetenschappelijk onderzoek is fysieke activiteit de meest effectieve strategie om ernstige vermoeidheid na kankerbehandelingen te verminderen (1, 2).</br></br>Dit lijkt wat tegenstrijdig, want juist als je moe bent is het lastig om in beweging te komen. Door de behandelingen is je conditie vaak flink achteruit gegaan. Wanneer je een lange tijd weinig fysiek actief bent geweest is het van belang om dit heel rustig op te bouwen. </br></br>Probeer jezelf kleine doelen te stellen die haalbaar zijn. Maak ze zo specifiek mogelijk, dan is de kans groter dat het je lukt om ze uit te voeren, ook wanneer het even tegenzit. Vragen die je kunnen helpen bij het stellen van doelen zijn: Wat? Hoe lang? Wanneer? Hoe vaak? </br></br>Wanneer je deze kleine doelen behaalt en je voelt dat je fysiek weer wat meer aan kan kun je ze stap voor stap uitbreiden, maar overhaast het niet!</br></br>Het kan ook fijn zijn om dit in een (wandel)groep te doen of met professionele begeleiding, kijk bijvoorbeeld naar mogelijkheden voor oncologische revalidatie of fysiotherapie.oncologische revalidatie of fysiotherapie.)
  • Niet-pluisgevoel  + (Er zijn een aantal valkuilen waardoor mensEr zijn een aantal valkuilen waardoor mensen geneigd zijn lichamelijke signalen te negeren die erop kunnen wijzen dat er iets niet goed is. Een bekende is dat borstvoeding geven niet samen kan gaan met een kwaadaardig gezwel. Of dat bobbels in de borst horen bij het geven van borstvoeding. Een andere is dat onregelmatig of ongewoon bloedverlies normaal is na een bevalling. En de laatste is dat het "hoort bij de leeftijd."aatste is dat het "hoort bij de leeftijd.")
  • Geef houvast in cruciale momenten  + (Geef houvast.)
  • HR adviseur in Voorbereiding terugkeer naar werkplek (HR advisor P2obsS3obs)  + (HR adviseur in Voorbereiding terugkeer naar werkplek (HR advisor P2obsS3obs).)
  • Wat wilt u weten?  + (Het is lastig om inzicht te krijgen in hetHet is lastig om inzicht te krijgen in het soms ingewikkelde behandeltraject van kanker. Toch zijn er manieren om de veelheid aan informatie te aan te bieden zodat de patiënt een goed beeld krijgt van wat er gaat gebeuren. Ook de patiënt kan zich voorbereiden om de informatie op een gedoseerde manier tot zich te nemen.p een gedoseerde manier tot zich te nemen.)
  • Werkgever (Identity S1-2)  + (Het nieuws dat een medewerker kanker heeftHet nieuws dat een medewerker kanker heeft roept ook bij de werkgever mogelijk gevoelens en vragen op waar hij/zij niet meteen een antwoord op heeft.</br></br><blockquote></br>"Dit is de eerste keer dat een van onze werknemers kanker heeft. Ik weet niet goed hoe ik hiermee om moet gaan en wat er van mij verwacht wordt."</br></blockquote></br></br><blockquote></br>"Welke stappen moet ik zetten? Moet ik de bedrijfsarts nu inschakelen of pas later?" </br></blockquote></br></br><blockquote></br>"Hoe blijf ik met de medewerker in contact? Moet ik zelf regelmatig bellen of laat ik het van hem afhangen?"</br></blockquote>k zelf regelmatig bellen of laat ik het van hem afhangen?" </blockquote>)
  • Tweede gesprek werkgever en werknemer (S2)  + (Het ‘tweede gesprek’ is het gesprek ná de Het ‘tweede gesprek’ is het gesprek ná de diagnose. In veel gevallen is er weinig bekend over het te volgen behandelingstraject ten tijde van het eerste gesprek met de werkgever (zie situatie 1). In het eerste gesprek maakt de werknemer de keus of hij/zij de diagnose deelt met de werkgever en of er in details wordt getreden. Omdat er ten tijde van het eerste gesprek nog weinig bekend is over de behandeling, en het nieuws nog moet bezinken, is er vaak nog geen duidelijkheid over de gevolgen voor het werk. Sommige werknemers zullen hier ook weinig mee bezig zijn (focussen zich op eigen acceptatie) terwijl andere hier weer wel erg mee bezig zijn (kostwinnaars, zelfstandige, mensen die werk zien als deel van hun identiteit). </br></br> </br></br>Hoe snel het eerste en het tweede gesprek op elkaar volgen verschilt erg per diagnose: verschillende factoren dragen hieraan bij zoals: fysieke/mentale gezondheid, diagnose, behandelingsmogelijkheden, etc. </br></br> </br></br>Aanleiding tot de situatie </br></br>1) In het eerste gesprek met mijn werkgever heb ik de diagnose medegedeeld (zie situatie 1) </br></br>2) Intussen heb ik met de oncoloog een behandelingsplan opgesteld en weet ik iets meer over het traject dat ik medisch ga doorlopen. Toch kan er tijdens de behandeling nog veel veranderen. </br></br>3) De behandeling heeft invloed op mijn werk maar ik weet nog niet hoe en op welke manier. </br></br>4) In een tweede gesprek met mijn werkgever vertel ik hoe het traject er op het moment uit gaat zien. Er is nog veel onduidelijk voor mij en ik vind het lastig om te overzien wat er gaat gebeuren.astig om te overzien wat er gaat gebeuren.)
  • Tweede gesprek werkgever - werknemer (S3-1)  + (Het ‘tweede gesprek’ is het gesprek ná de Het ‘tweede gesprek’ is het gesprek ná de diagnose. In veel gevallen is er weinig bekend over het te volgen behandelingstraject ten tijde van het eerste gesprek met de werkgever (zie situatie 1). In het eerste gesprek maakt de werknemer de keus of hij/zij de diagnose deelt met de werkgever en of er in details wordt getreden. Omdat er ten tijde van het eerste gesprek nog weinig bekend is over de behandeling, en het nieuws nog moet bezinken, is er vaak nog geen duidelijkheid over de gevolgen voor het werk. Sommige werknemers zullen hier ook weinig mee bezig zijn (focussen zich op eigen acceptatie) terwijl andere hier weer wel erg mee bezig zijn (kostwinnaars, zelfstandige, mensen die werk zien als deel van hun identiteit). </br></br>Hoe snel het eerste en het tweede gesprek op elkaar volgen verschilt erg per diagnose: verschillende factoren dragen hieraan bij zoals: fysieke/mentale gezondheid, diagnose, behandelingsmogelijkheden, etc.</br></br>Aanleiding tot de situatie </br></br># In het eerste gesprek met mijn werkgever heb ik de diagnose medegedeeld (zie situatie 1). </br># Intussen heb ik met de oncoloog een behandelingsplan opgesteld en weet ik iets meer over het traject dat ik medisch ga doorlopen. Toch kan er tijdens de behandeling nog veel veranderen. </br># De behandeling heeft invloed op mijn werk maar ik weet nog niet hoe en op welke manier. </br># In een tweede gesprek met mijn werkgever vertel ik hoe het traject er op het moment uit gaat zien. Er is nog veel onduidelijk voor mij en ik vind het lastig om te overzien wat er gaat gebeuren.astig om te overzien wat er gaat gebeuren.)
  • De Overheid  + (Hier de tekst ...)
  • IKH Dialog 1 S5-2  + (Hieronder volgt een voorbeeld gesprek tussen een werknemer en een externe verzuimcoach. In dit geval was de werknemer vooraf niet verteld dat deze persoon contact op zou nemen.)