PR 00037: verschil tussen versies
Geen bewerkingssamenvatting |
k (1 versie geïmporteerd: Zie JIRA-ticket EMT-1958.) |
(geen verschil)
|
Versie van 26 nov 2021 16:27
Wij zijn gedreven om organisaties en initiatieven te verbinden, onderzoeksvragen helder te krijgen en mooie projecten uit te voeren. HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren voert projecten uit of is betrokken bij projecten in samenwerking met anderen. Bekijk hier aan welke projecten wij werken.
01/11/2023
3ST
3ST verbetert de samenwerking tussen de landen rond de Noordzee en bevordert circularieit in het toerisme. Toerisme heeft impact (zowel positief als negatief) op het milieu en de gemeenschap. Door middel van onderzoek en pilotprojecten over water, afval en energie moeten de barrières voor circulair ondernemerschap kleiner worden. Tijdens 3ST worden meer dan 300 organisaties en bedrijven in de regio van de Noordzee bereikt via training, coaching en teamwork.
01/09/2023
Aquatuur
De laatste jaren worden we steeds meer geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Er is een spanningsveld tussen de noden van de samenleving en de veerkracht van het watersysteem. Dit resulteert in problemen als waterkwaliteit, wateroverlast en schaarste. Ook binnen de Scheldemondregio komt dit spanningsveld steeds nadrukkelijker tot uiting. Het doel van Aquatuur is om de klimaatrobuustheid te vergroten, door zoetwaterbeschikbaarheid te verhogen via natuurgebaseerde groenblauwe oplossingen (NGBO’s) in de Scheldemondregio.
01/09/2023
Crosscare 2.0
Het project CrossCare stimuleert, ondersteunt en versnelt innovaties in de zorg. CrossCare draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van zorginnovaties (product, dienst, concept) door het aanbieden van een zorgproeftuinsetting en beschikt over een fonds waarmee innovatieprojecten kunnen worden ondersteund. CrossCare biedt een toegankelijke weg naar het realiseren van zorginnovatie op grotere schaal. Het is een grensoverschrijdend project van Interreg Vlaanderen-Nederland en ondersteunt zowel op praktisch als financieel gebied. Doordat CrossCare beschikt over acht zorgproeftuinen in Vlaanderen en Nederland, kunnen zorginnovaties getest en doorontwikkeld worden door eindgebruikers. Slimmer Leven vormt samen met haar leden één van de acht zorgproeftuinen waarbinnen getest kan worden door MKB-bedrijven.
01/04/2022
From Sea to Society
Er is een dringende nood aan een alternatieve productieketen van eiwitten, en daarom is het initiatief genomen voor onderzoek naar een mariene, efficiënte, duurzame, laag trofische aquacultuurketen (LTA), die gebaseerd is op biomassa van gecombineerde off-shore teelt van zeewier en mosselen. Sociale innovatie en waardecreatie van deze eiwitproductieketen hebben hierbij topprioriteit. Ze worden ondersteund door doorbraken vanuit de levenswetenschappen, zoals veredeling van steriele zeewieren, innovatieve bio-raffinage en inzicht in de draagkracht van het natuurlijke mariene ecosysteem. De vergaarde kennis en kunde wordt door het KCOI samengebracht in de Seaweed Learning Community, die ook de continuïteit van de LTA zal waarborgen.
01/01/2022
O2Lab
Het doel van O2Lab Hub Zuidwest is het organiseren en versterken van een effectieve samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en Scalda inclusief hun onderwijs, experts en ondernemersnetwerken, zodat het ondernemerschapsonderwijs versterkt wordt in de regio.
01/01/2022
SPRONG Living Ecosystems
Er zijn veel biobased materialen beschikbaar zoals hout, papier, linnen maar ook bioplastics. Toch is hun aandeel ten opzichte van fossiele materialen nog beperkt. In Living Ecosystem werken drie hogescholen en vele praktijkpartners gedurende acht jaar samen om de bekendheid en het gebruik van deze materialen te vergroten.
01/01/2022
nPromas
KOCI doet samen met Wageningen Economic Research onderzoek naar hoe we nieuwe markt(en) kunnen aanboren voor de mosselsector.
01/12/2021
Z-Grid
De CO2 uitstoot in Zeeland moet verminderen. De vrijetijdssector is geen koploper in verduurzaming van energieverbruik, maar het project Z-grid hoopt daar verandering in te brengen.
01/01/2021
Werken met waterlandschappen
Een natuurinclusieve inrichting van grote wateren koppelen aan een krachtige economie, dat is de kern van het project ‘Werken met Waterlandschappen’. De verdienmodellen voor recreatie, landgebruik en waterbouw staan centraal. Aan de hand van die verdienmodellen zoeken we naar oplossingen voor maatschappelijke opgaven, zoals waterberging, biodiversiteit en klimaatadaptatie. Met de uitkomsten van het project hoopt de coalitie te bepalen of de concepten ook toepasbaar zijn in andere gebieden in Nederland.
01/02/2020
FACET
Het Interreg 2 Zeeën project FACET wil ondernemers in de toeristische sector stimuleren circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf, zodat er nieuwe duurzame verdienmodellen ontstaan. Met een sterk consortium van projectpartners uit België, Nederland, Frankrijk en Engeland wordt geëxperimenteerd met circulaire toepassingen op het gebied van accommodaties, afvalreductie, verpakkingen, energie, water en gezamenlijke inkoop.
01/09/2019
Smart Services Bridge
Smart Services Bridge slaat een slimme brug tussen ondernemingen en hogescholen en tussen West-Vlaanderen en Zeeland. Dit project brengt de innovatiekennis van hogescholen dichter bij de ondernemers.
01/02/2019
FRESH4C's
Het Europees gesubsideerde project FRESH4Cs richt zich op alternatieve zoetwaterbronnen binnen de zoute kustgebieden. Het project ondersteunt en ontwikkelt het 2 Zeeën-gebied, waar de natuurlijke hulpbronnen worden beschermd.