Marine Biobased Specialities

Het potentieel van de zee benutten!

In de onderzoeksgroep Marine Biobased Specialties onderzoeken lector Dorien Derksen en de kenniskringleden bioactieve stoffen uit marine organismen, ook wel bioprospecten. Dit onderzoek doen zij in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ).

Het doel is biofunctionele mariene componenten te begrijpen en ze vervolgens te benutten in diverse toepassingen en producten. Fundamentele en grensverleggende wetenschappelijke kennis van EDS-NIOZ over de fysiologie en ecologie van mariene organismen wordt gecombineerd met de competenties van de HZ: de chemische isolatie en analyse en het toepassen voor beroepspraktijk en onderwijs.

Er zijn een aantal specifiek mogelijke onderwerpen binnen dit thema geselecteerd, zoals componenten die bioactief zijn in de ecologische omgeving van het organisme, signaalstoffen. Daarnaast gaat het onderzoek over componenten uit wieren en algen die ons voedsel smaak geven en over kleurstoffen uit algen en hun geschiktheid voor textielvezels. Als vierde onderwerp is gekozen voor stoffen die bescherming kunnen bieden in het kader van gezondheid en welzijn. Samen met studenten, werkveld, docenten en onderzoekers wordt hier onderzoek naar gedaan.

Meer informatie over de onderzoeksgroep: https://www.coebbe.nl/over-coebbe/lectoraten/marine-biobased-specialties/

Bekijk alle onderzoeksprojecten van Marine Biobased Specialties: https://www.coebbe.nl/projecten/?fwp_categories_projects=marinebiobasedspecialties

Bekijk alle deelnemers van de onderzoeksgroep: https://www.coebbe.nl/team/?fwp_team_expertise=marine-biobased-specialties
Missie
Het zoeken, isoleren, identificeren en valoriseren van chemische verbindingen uit marine omgevingen.
Doelstelling
Bijdragen aan een biobased economy.
Lector
Dorien Derksen
Contactpersoon
Dorien Derksen
Marine Biobased Specialities

Onderzoekers

Kernprojecten

Bezig met laden…

Projecten

Bezig met laden…

Nieuws en evenementen

Lopende zaken

Er zijn geen events gepland.

Gesloten zaken

Geen