Projecten

Wij zijn gedreven om organisaties en initiatieven te verbinden, onderzoeksvragen helder te krijgen en mooie projecten uit te voeren. HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren voert projecten uit of is betrokken bij projecten in samenwerking met anderen. Bekijk hier aan welke projecten wij werken.

Thumbnail.jpg

01/01/2022

Cases Duurzame Businessmodellen

Overzicht van duurzame businessmodellen

  Facet.jpg

  01/02/2020

  FACET

  Het Interreg 2 Zeeën project FACET wil ondernemers in de toeristische sector stimuleren circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf, zodat er nieuwe duurzame verdienmodellen ontstaan. Met een sterk consortium van projectpartners uit België, Nederland, Frankrijk en Engeland wordt geëxperimenteerd met circulaire toepassingen op het gebied van accommodaties, afvalreductie, verpakkingen, energie, water en gezamenlijke inkoop.

   HZ-beeldbank - Natuur - DSC 8893 - Duin Zee Riet - 1200x900 (1).jpg

   01/09/2019

   Smart Services Bridge

   Smart Services Bridge slaat een slimme brug tussen ondernemingen en hogescholen en tussen West-Vlaanderen en Zeeland. Dit project brengt de innovatiekennis van hogescholen dichter bij de ondernemers.

    CBCI-composiet.jpg

    01/03/2019

    CBCI

    Het Europees gesubsidieerde project Circular Bio-based Construction Industry (CBCI) onderzoekt hoe we grondstoffen in de bouw efficiënter kunnen gebruiken, om daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Niet alleen in de bouwfase, maar gedurende de hele levenscyclus van een gebouw. Voor de transitie naar een circulaire economie wordt een integrale aanpak voor circulair en biobased bouwen ontwikkeld, die de basis vormt voor de bouwsector..

     Landschap.JPG

     01/02/2019

     FRESH4C's

     Het Europees gesubsideerde project FRESH4Cs richt zich op alternatieve zoetwaterbronnen binnen de zoute kustgebieden. Het project ondersteunt en ontwikkelt het 2 Zeeën-gebied, waar de natuurlijke hulpbronnen worden beschermd.