Projecten

Wij zijn gedreven om organisaties en initiatieven te verbinden, onderzoeksvragen helder te krijgen en mooie projecten uit te voeren. HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren voert projecten uit of is betrokken bij projecten in samenwerking met anderen. Bekijk hier aan welke projecten wij werken.

O2Lab.jpeg

01/01/2022

O2Lab

Het doel van O2Lab Hub Zuidwest is het organiseren en versterken van een effectieve samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences en Scalda inclusief hun onderwijs, experts en ondernemersnetwerken, zodat het ondernemerschapsonderwijs versterkt wordt in de regio.

  Thumbnail.jpg

  01/01/2022

  Cases Duurzame Businessmodellen

  Overzicht van duurzame businessmodellen

   Facet.jpg

   01/02/2020

   FACET

   Het Interreg 2 Zeeën project FACET wil ondernemers in de toeristische sector stimuleren circulaire oplossingen toe te passen binnen hun bedrijf, zodat er nieuwe duurzame verdienmodellen ontstaan. Met een sterk consortium van projectpartners uit België, Nederland, Frankrijk en Engeland wordt geëxperimenteerd met circulaire toepassingen op het gebied van accommodaties, afvalreductie, verpakkingen, energie, water en gezamenlijke inkoop.

    HZ-beeldbank - Natuur - DSC 8893 - Duin Zee Riet - 1200x900 (1).jpg

    01/09/2019

    Smart Services Bridge

    Smart Services Bridge slaat een slimme brug tussen ondernemingen en hogescholen en tussen West-Vlaanderen en Zeeland. Dit project brengt de innovatiekennis van hogescholen dichter bij de ondernemers.

     CBCI-composiet.jpg

     01/03/2019

     CBCI

     Het Europees gesubsidieerde project Circular Bio-based Construction Industry (CBCI) onderzoekt hoe we grondstoffen in de bouw efficiënter kunnen gebruiken, om daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. Niet alleen in de bouwfase, maar gedurende de hele levenscyclus van een gebouw. Voor de transitie naar een circulaire economie wordt een integrale aanpak voor circulair en biobased bouwen ontwikkeld, die de basis vormt voor de bouwsector..

      Landschap.JPG

      01/02/2019

      FRESH4C's

      Het Europees gesubsideerde project FRESH4Cs richt zich op alternatieve zoetwaterbronnen binnen de zoute kustgebieden. Het project ondersteunt en ontwikkelt het 2 Zeeën-gebied, waar de natuurlijke hulpbronnen worden beschermd.